Festival de teatru pentru liceeni

Data publicării:
FESTIVAL TEATRU LICEU

Trupa de teatru a Colegiului de Informatică "Tudor Vianu" din București a transformat o piesă clasică într-un muzical modern. Adolescenţii au adus-o sub luminile rampei pe Chiriţa în provincie, piesa publicată de Vasile Alecsandri in 1850.

"E un personaj greu și oarecum impunător. E o prezență feminină greu de realizat pentru că sunt și elemente masculine și e foarte masivă, nu prea seamănă cu mine. Dar cu muncă totul poate fi atins", a spus Bianca Neagoe , interpreta personajului Chirița Bârzoi

Echipa Colegiului Tudor Vianu din Capitală a obţinut premiul al doilea la festivalul de teatru al liceelor. Primul loc a fost ocupat de trupa Colegiului Andrei Şaguna din Braşov, în timp ce Andrei Miercurea, cel care a jucat rolul personajului Guliţă în piesa Chiriţa în provinci, a fost desemnat cel mai bun actor al festivalului.

"Criteriile merg de la cât de mult le place, cred că ăsta e cel mai important, cât de bine se simt ei, până la posibilitatea fiecăruia de a înţelege ce joacă şi de a face asta cu cât mai mult adevăr", spune Ada Galeș - actriță, membru al juriului 

Festivalul, aflat la a doua ediţie, a fost organizat de Interact, o organizație nonguvernamentală care își propune să le ofere o scenă tinerilor pasionați de teatru.

Reporter: Ioana Mihai
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri