Festivalul clătitelor, la Prejmer 

Data publicării:
CLATITE PREJMER

Clătite cu zacuscă, cu spanac, ciuperci, dar şi cu cele mai gustoase gemuri de casă. Cu aceste bunătăţi au fost aşteptaţi turiştii la sfârşit de săptămână în Prejmer.

"Ciocolată... punem niște banane, că sunt sănătoase și sunt bune și merg acuma... facem cu un topping, să-i dăm un aspect frumos", spune un comerciant.

Turiştii nu au întârziat să să se înfrupte din preparate. 

"Cu siguranță, când le face altcineva întotdeauna-s mai bune", spune o clientă.

Şi pentru a face cât mai multe clătite într-un timp foarte scurt, anul acesta a fost adusă o mașina specială.

"În principiu e un bazin de aluat, în care intră cam patru kilograme de aluat. Are nevoie cam de două minute să se coacă, după care clătita e transferată pe o bandă, banda ajungând aproximativ la un metru de mașină", explică proprietarul maşinii.

Caravana clătitelor este o sărbătoare tradiţională moştenită de la saşi care an de an este organizată la Prejmer, înainte de intrarea în Postul Paştelui.

"Este, după cum bine știți, a unsprezecea ediție. Suntem încântați pentru că avem și o vreme foarte bună. Suntem de asemenea mulțumiți pentru că foarte mulți tineri s-au implicat. Cred că anul ăsta nimeni nu se va mai plânge că nu a găsit clătite la Prejmer", a preizat Constantin Todorică Șerban - primar Prejmer

Festivalul Clătitelor a fost întrodus în 2013 de Autoritatea Naţională de Turism, în calendarul gastronomic al României.

Reporter: Liviu Beju
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri