Fir întins pentru o cauză nobilă. Artişti români au participat la un concurs de pescuit, în scop umanitar

Data publicării:
PESCUIT

Participanţii au luat startul după ora 9.00, atunci când au şi început să îşi marcheze locurile şi să nădească. Concursul de tip catch and release a adunat pe marginea bălţii artişti, dar şi pescari profesionişti, care au învăţat vedetele cum se pescuieşte pe bălţile de la munte.

"L-am învăţat cum să agaţe în primul rând, cum să mulineze şi să recupereze firul şi nu în ultimul rând cum să scoată peştele din apă lucrul cel mai important de altfel", povesteşte Bogdan Măndiţă, pescar profesionist.

"Am crezut că venim şi noi să stăm la soare, dar de fapt este un concurs adevărat cu campioni în alte echipe, dar cred că astăzi o sa îi batem şi noi vom ieşi pe primul loc", a spus Adrian Coco Tinca, chitarist bass. 

În timp ce unele vedete au venit mai mult pentru distracţie, altele, în schimb, au luat în serios statulul de pescar şi şi-au adus tot arsenalul de momeli şi lansete pentru a câştiga competiţia.

"Dacă vă uitaţi la maşina asta e plină de scule vedeţi cât de mare e pasiunea mea şi încercăm să ţinem ştacheta cât mai sus", spune cântăreţul Adrian Daminescu.

Echipele formate din artişi şi pescari profesionişti au stat pe baltă timp de şase ore. Taxă de participare la concurs va fi donată în scop caritabli. Iar ca să îi sensibilizeze pe participanţi, organizatorii au invitat la concurs şi câţiva dintre beneficiarii priectului.

"Pentru un gest nobil să zic aşa şi am fost şi privilegiat că nu am mai fost niciodată pe o baltă de munte şi este o onaore pentru mine", a spus Ionuţ Voicu, membru al formaţiei RO-MANIA.  

"Dedesubtul tuturor chestiilor este o cauză nobilă şi asta te încinge puţin aşa şi te şi distrezi şi te gândeşti până la urmă hai să facem ceva pentru ei", a spus Bogdan Uritescu, actor.

"Luptăm pentru a trimite trimite în Rio cel mai mare tenisman din România în scaun cu rotile. De asemenea trimitem în Franţa echipa Just Dance să reprezinte România şi evident vrem să ajutăm şi să dăm o rază de soare şi de lumină la Hospice Casa Speranţei", Ruxandra Coc, organizatorul evenimentului.

"Vreau să le mulţumesc tuturor pentru participare că ne susţin pentru a reprezenta România în Franţa şi sper să nu îi dezamăgim", a spus Nicuşor Cojocaru, membru al trupei Just Dance Braşov.

La sfârşitul competiţiei, câştigătorii au primit cupe şi diplome de participare.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri