Galopiada Secuiască a ajuns la cea de-a patra ediţie

Data publicării:
GALOPIADA SECUIASCA

Îmbrăcată într-un frumos costum popular secuiesc, Ildiko participă la Galopiada Secuiască împreună cu calul ei, în vârstă de şapte ani.

"Se numeşte Selo, eu îl călăresc de trei ani şi a fost nevoie de multă experienţă să aflu şi să depistez stilul lui. Era puţin cam răsfăţat înainte, dar încet, încet am reuşit să îl domesticesc", a spus Ildiko.

Dragostea secuilor faţă de cai şi relaţia specială cu aceste nobile animale sunt arhicunoscute.

"Secuii întotdeauna au iubit calul, există o relaţie foarte strânsă între secui şi cai. Noi nu am folosit caii doar pentru muncă, ci şi pentru alte activităţi şi practic, cred că se renasc în Ţinutul Secuiesc aceste activităţi, cred că este un lucru extraordinar pentru identitatea secuilor", a spus Antal Árpád András - primarul Municpiului Sfântu Gheorghe

Chiar dacă vremea n-a fost tocmai bună, peste trei mii de oameni s-au adunat pe dealul de la Moacşa pentru a aplauda întrecerea.

"Ne plac caii, e frumos să vedem cum strămoşii noştri au făcut parte dintr-un popor călăreţ. Cu ocazia asta avem şansa să ne reîntâlnim cu trecutul", a spus un spectator.

Echipa care a castigat concursul va reprezenta România la Galopul Naţional de la Budapesta. Anul trecut, ţara noastră a obţinut premiul întâi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri