Goana după un job

Data publicării:
TARG JOBURI

Ciprian este student în anul IV la Facultatea de Calculatoare. Pentru că anul acesta va susţine examenul final se gândeşte deja să-şi găsească un job în domeniul IT. A venit astăzi la Târgul de Cariere să afle mai mullte chiar de la potenţialii angajatori.

" Jobul perfect ar fi unul în care aş putea să lucrez de oriunde, spre exemplu să fie un job care pot să lucrez de acasă, să trimit proiectele înapoi la angajator şi viceversa.  Am prieteni care sunt în Braşov şi lucrează în acest fel ", spune Ciprian Stoian. 

Cei 20 de angajatori prezenţi la târg au venit cu oferte de angajare diverse ca IT şi software, servicii, consultanţă, telecom și producție. Târgul a fost o oportunitate pentru toţi cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

" Nu caut ceva anume, orice! Îmi caut de muncă de foarte mult timp, am aproximativ un an de zile, este foarte greu, am absolvit Facultatea de Drept, dar îm domeniu nu am nicio şansă ", povesteşte un tânăr. 

Cei mai mulţi dintre angajatori spun că din portretul angajaţilor ideali lipsesc uneori trăsături esenţiale.

" Au venit destul de multe persoane, singura problemă este că cei care au venit nu vorbesc limba germană la nivel minim-mediu, o condiţie care pentru noi este esenţială ", este de părere Andreea Frâncu - director general companie. 

" Înglobează mai multe oportunităţi de carieră, de la stagii de internship, la stagii de practică, part-time job-uri, full-time job-uri, etc. Cu privire la nouăţile acestei ediţii pe lângă o mare parte din angajatori noi faţă de ediţia trecută venim şi cu foarte multe oportunităţi profesionale diferite ", afirmă Luisa Olar - manager de proiect. 

Târgul se adresează în principal tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani şi va fi deschis şi mâine între 10 şi 16, la Casa Armatei. Organizatorii au pregătit și o tombolă: cei care care vin la târg cu CV-ul completat în proporţie de minimum 90% intră în cursă pentru un laptop și un smartphone. Şi compania RCS-RDS este prezentă la Târgul de Cariere şi angajează operatori call-center, mai ales pentru cunoscătorii de limba maghiară, agenti vânzări part-time şi tehnicieni şi instalatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri