Guvernul maghiar le face locuinţe medicilor români

Data publicării:
LOCUINTE MEDICI

Construcția complexului va începe în septembrie, iar valoarea investiției este de aproximativ 350.000 de euro. Cea mai mare parte din bani vin de la Guvernul Ungariei, în colaborare cu oficialii din Covasna și Sfântu Gheorghe. "Consiliul Județean Covasna a oferit acest teren de 3000 de metri pătrați, plus, desigur, contribuim la aducerea utilităților la terenul respectiv", a declarat Tamas Sandor, preşedintele CJ Covasna.

Proiectul de la Sfântu Gheorghe nu este primul de acest gen. Fundația 'Studium" a mai construit un astfel de bloc pentru tinerii absolvenți și la Târgu Mureș, iar succesul de care s-au bucurat acolo i-a făcut să înceapă un nou proiect. "Aceste locuințe o să ajute medicii să rămână în țară. O să ajute efectiv să rămână pe locurile natale și să ajute oamenii care au nevoie de serviciile și de tot ceea ce au învățat domniile lor la facultate", afirmă Vass Levente, vicepreşedintele Fundaţiei "Studium".

Investiția de aici, făcută în mare parte de Guvernul Ungariei, i-a făcut pe unii oficiali să aducă acuze dure Guvernului ţării noastre. În timp ce ei plătesc impozite statului român, reuşesc să facă investiţii pe banii statului maghiar, afirmă autorităţile locale din Sfântu Gheorghe.

Blocul va avea 3 apartamente cu două camere și 3 cu o cameră, iar locatarii au dreptul să stea aici doar 4 ani. Condiţia este să aibă până în 35 de ani și să fie absolvenţi de Medicină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri