Hotelul Bodoc, ruina din centrul oraşului

Data publicării:
HOTEL BODOC

Hotelul Bodoc este o clădire reprezentativă pentru oraş, dar care în ultimii ani a devenit o pată neagră pentru Sfântu Gheorghe. În anul 2003, hotelul a fost cumpărat de la societatea de turism şi agrement, a cărui acţionar majoritar era Autoritatea pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului. Cumpărătorul a fost omul de afaceri Ioan Neculaie. Reparaţiile au început în 2007, însă după aproape un an şantierul a rămas în paragină, şi la fel este şi acum.

"Părerea mea este că ar fi trebui să-l facă de mult", localnic.

"(R: E o pată neagră pt centrul oraşului?) Da, mi se pare că este, cum era şi Piaţa Mihai Viteazu înainte să fie renovat", localnic.

Deşi în jurul hotelului, în centrul oraşului s-au făcut investiţii de sute de mii de euro, clădirea de 10 etaje s-a degradat tot mai tare şi nimeni nu a mai mişcat o cărămidă pe şantier.

"Centrul oraşului este în curs de reabilitare. Însă la nici 100 de metri de pietonală, fostul hotel Bodoc este o adevărată ruină. Însă, ca să acopere zidurile degradate, autorităţile au decis să le acopere cu o prelată colorată",  Mirela Palcu - reporter Digi24.

În urmă cu doi ani Primăria a reuşit să finalizeze negocierile cu omul de afaceri Ioan Neculaie. Contra sumei de 745.000 de euro, hotelul a trecut în proprietatea Consiliului Local Sf. Gheorghe. Intenţia autorităţilor locale era să dezvolte aici un centru de conferinţe, birouri şi un spa modern.

"Nu s-a găsit o soluţie din cauza proiectelor europene au fost închise în 2014. Vine ciclul următor şi aici vrem... Deci nu am vrut să ne grăbim să investim banii de la primărie până când nu ştim dacă vor exista fonduri de la Uniunea Europeană", Tischler Ferenc - viceprimarul mun. Sf. Gheorghe.

Consilierii locali spun că acel proiect nu va fi abandonat. Doar că lucrurile se mişcă încet până când se va găsi sursa finanţării.

"În 2015 eu am văzut planuri acceste de către primărie prin care deja se propuneau anumite lucruri. Ştiu că erau tăiate ultimele două etaje ca să intre într-un alt grad de risc seismic, ştiu că erau planuri de cum să arate exact, de cum să fie împărţit", Mădălin Guruianu - consilier local.

Hotelul Bodoc a fost cea mai mare unitate de cazare din Sf. Gheorghe şi de întinde pe o suprafaţă de peste 6.000 de metri pătraţi.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Alex Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri