Impozite mai mici la Sfântu Gheorghe. Locuitorii pot plăti impozite în funcţie de calitatea infrastructurii 

Data publicării:
IMPOZITE SFANTU

În Sfântu Gheorghe, la ora actuală, pentru un apartament cu două camere, de exemplu, un locuitor plăteşte impozit de 128 de lei dacă stă în centru, adică în zona A. Suma scade cu câte şase lei pe măsură ce ne apropiem de periferie. Primăria consideră nedreaptă plata impozitelor în funcţie de criteriul zonal şi doreşte să restabilească impozitele în funcţie de infrastructură.

Odată cu schimbarea criteriilor de impozitare, chiar dacă locuiesc la periferia oraşului, în zone de tip C sau D, cetatenii care au străzi asfaltate, iluminat public şi canalizare vor plăti sumele pe care le vireaza primariei cei care stau aproape de centru. Cei defavorizaţi, chiar dacă locuiesc în zone centrale, dar nu au toate facilităţile, plătesc mai puţin. Oamenii văd justă această măsură.

"Prinde bine dacă micşorează, dar şi dacă rezolvă problemele e şi mai bine", spune Sovard Lajos - localnic.

"Dacă nu toţi avem aceleaşi facilităţi, infrastructură, atunci să plătim diferenţa: dacă e mai bună, mai mult, dacă nu, mi puţin", spune alt localnic.

Pe de altă, parte, autorităţile locale consideră că, dimpotrivă, cei din centru sunt mai năpăstuiţi.

"Foarte multe evenimente se organizează în zona centrală şi creează mult mai mult disconfort pentru cei de aici decât celor din cartierele de la marginea oraşului. E mult mai greu să găseşti loc de parcare", precizează Antal Arpad - primarul Municipiului Sfântu Gheorghe.

Sumele percepute ca impozit sunt stabilite o dată la trei ani, prin hotărâre de Guvern. Aşa ca planurile primăriei s-ar putea realiza abia din 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri