În lumea bună a ciclismului

Data publicării:
EDI GROSU

Componentul echipei italiene Nippo Vini Fantini a terminat, în premieră, un mare tur, s-a clasat pe locul 17 în clasamentul sprinterilor, iar runda cu numărul 13 a reprezentat cea mai bună clasare într-o etapă, locul 5. Revenit în locurile unde şi-a început cariera, drumurile din jurul Zărneştiului, Edi a povestit cele mai importante momente trăite în acest an în Turul Italiei.

"Am plecat în Giro cu o formă fizică nu foarte bună, am crescut zi de zi şi am reuşit să obţin şi câteva rezultate. Sunt sigur că puteam să fac şi mai bine dar, asta e, nu am experienţa marilor ciclişti", a spus Eduard Grosu.

Una din amintirile lui Edi din acest an este legată de un sprint intermediar în care l-a întrecut chiar pe Alberto Contador, spaniolul care urma să câştige lejer turul.

"Pentru punctele din clasamentul tricoului roşu m-am bătut la sprint. Iar când m-am uitat în spate, fiind doar oameni de general şi căţărători, am văzut că se bătea şi Contador la sprint pentru secundele de bonificaţie. Şi aşa am ajuns să îl bat pe Contador", a povestit Edi.

Experienţa din acest prim mare tur, este nepreţuită pentru sprinterul de 22 de ani.

"Experienţa pentru sprinturi, pentru poziţionare m-a ajutat foarte mult, şi cu siguranţă un mare tur schimbă corpul unui ciclist pentru că sunt trei săptămâni de efort la maxim, zilnic" a mai spus ciclistul.

După câteva zile de relaxare, Edi Grosu se va afla în pregătire la înălţime pe platoul Bucegilor. Urmează participările la Jocurile Europene, unde va concura pentru România şi Turul Ciclist al Sibiului, cele două competiţii urmând să fie transmise de Digi Sport. De asemenea, Edi va lua startul şi la Campionatele Naţionale.

Redactor: Adrian Susanu
Operator: Zoltan Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri