Încă trei urşi pentru rezervaţia de la Zărneşti

Data publicării:
URSI ZARNESTI

Şi aşa a ajuns Andi să fie ultimul locatar al rezervaţiei de urşi de la Zărneşti. După mai multe plângeri făcute de oamenii nemulţumiţi la Regia Pădurilor Kronstadt, soluţia găstiă de aceştia era împuşcarea ursului. Atunci la intervenţia reprezentanţii sanctuarului de la Zărneşti au decis ca acesta să fie preluat şi îngrijit la rezervaţie.

" Dacă la început venea numai seara şi cumva era tolerat de localnicii din zonă, ulterior a început să vină şi în timpul zilei, în amiaza mare, a început să intre în bucătăriile oamenilor, să intre în heleşteul cu peşti, a dat buzna şi la o nuntă, povestesc localnicii. Şi am considerat că comportamentul lui este prea deviant pentru a putea fi relocat ", spune Liviu Cioineag - managerul Rezervaţiei de Urşi Libearty Zărneşti. 

Andi nu este singurul urs adus la Zărneşti în ultima perioadă. La începutul lunii, Terra în vârsta de 18 ani şi puiul ei de 4 luni, au fost transferaţi în revervaţie după ce toată viaţa au stat în spatele gratiilor unei grădini zoologice din Reşiţa. La zoo urşi erau ţinuţi în cuşti vechi, ruginite şi mult prea mici. Demersurile pentru a fi transferaţi au durat aproape un an de zile.

" În urmă cu două luni cpnsiliul local din Reşiţa a dat o hotărâre de consiliu local prin care hotăra să scoată la vanzare aceşti urşi. E ilegal să vinzi urşi şi norocul nostru a fost că cetăţenii s-au sesizat ", susţine Liviu Cioineag - managerul Rezervaţiei de Urşi Libearty Zărneşti.

" În urma solicitării celor de la Zărneşti, Consiliul Local trebuia să aprobe printr-o hotărâre această donare. Noi am dorit un schimb, sau o contravaloare pentru puiul de urs, pentru a putea achiziţiona un alt animal. În momentul în care am avut această hotărâre de Consiliu Local am demarat porcedura privind transferul ursoaicei şi a puiului de urs ", adaugă Valeria Bilţ, director executiv consiliul local Reşiţa. 

Acum cei doi urşi vor rămâne împreună, mai ales că puiul trebuie să stea în carantină aproape un an de zile, pentru că nu are voie să atingă gardul electirc. În prezent, la sanctuarul de urşi de la Zărneşti sunt 81 de urşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri