Inspectorii ANAF au descins la Brintex

Data publicării:
ANAF BRINTEX

Acţiunile de control vin după o jumătate de an în care autorităţile antifraudă au întocmit fişe documentare pentru fiecare engros din ţară, s-au deplasat la faţa locului, în haine civile, pentru culegerea de informaţii şi au efectuat analize de risc pentru firmele care comercializează marfă în depozite. Prezenţa inspectorilor în magazinele din Complexul Brintex arată că şi aici au fost identificate nereguli

Prezenţa echipelor ANAF i-a speriat zdravăn pe comercianţi. Unii şi-au încuiat prăvăliile înainte să fie controlaţi, iar cei care nu au avut de ales s-au supus măsurilor. Astăzi, mai mult ca oricând, oamenii au primit bonuri pentru marfa cumpărată.

"Eu nu lucrez pe bon, lucrez pe factură întotdeauna, absolut totul pe factură. Nu acum că e ANAF-ul aici, dar la mine nu există marfă pe bon, numai pe factură lucrez", spune un comerciant.

"Avem bonul, uite-l aici! Îl avem, doamnă", spune un cumpărător.

Depozitul Brintex a fost deschis în Braşov în urmă cu mai bine de 20 de ani şi aprovizionează majoritatea magazinelor de cartier din oraş dar şi din localităţile din împrejurimi, dat fiind că aici se comercializează de la haine şi încălţăminte până la alimente şi produse electrocasnice.

Până în 25 decembrie, activitatea firmelor găsite cu nereguli, intrările şi ieşirile de marfă, vor fi monitorizate 24 de ore din 24. La controale participă peste 600 de inspectori antifraudă.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Zoltan Munteanu-Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri