Întâia generaţie de meseriaşi

Data publicării:
SCOALA KRONSTADT-1

George Toteanu este unul dintre elevii care vor absolvi vara aceasta cursurile Şcolii Kronstadt. S-a înscris aici pentru că a vrut să înveţe o meserie care să îi aducă siguranţa unui loc de muncă într-o companie de prestigiu şi un salariu pe măsură. Chiar dacă cei doi ani de studiu de aici echivalează doar cu clasa a X-a de liceu, George nu vrea ca studiile lui în domeniu să se oprească.

"Agenţii economici ne ajută să continuăm studiile, să facem seralul. Şi, după aceea, dacă vrem, putem să facem o facultate, să terminăm studiile la un nivel mai înalt", spune George Toteanu - elev.

La fel gândeşte şi colegul său, Alexandru Săgeţeanu. Pentru că orele de practică nu îi erau suficiente, şi-a întrerupt studiile liceale şi a ales şcoala profesională, unde face o lună de teorie şi una de practică, alternativ. Acum stăpâneşte domeniul, dar îşi doreşte să înveţe cât mai mult.

"Din punct de vedere tehnic, când am venit aici nu ştiam nimic, majoritatea dintre noi şi ne-au luat de la zero şi am învăţat. Lucrăm pe maşinile convenţionale în primul rând şi acum suntem la CNC-uri", a adăugat  Alexandru.

În baza parteneriatului cu agenţii economici şi cadrele didactice beneficiază de cursuri şi ore de practică gratuite la centrele de formare din companii, cot la cot cu elevii.

"Suntem în permanentă legătură cu noutăţile din tehnică, suntem permanentă legătură cu ce se întâmplă pe piaţa muncii şi în companiile producătoare. În momentul în care intrăm la clasă ştim ce să le spunem şi ştim spre ce trebuie să îi orientăm pe elevii noştri", afirmă Ramona Ţiţeiu - director Şcoala Profesională Germană "Kronstadt".

În anul 2012, porţile Şcolii Profesionale Germane "Kronstadt" se deschideau pentru 130 de elevi. Acum, aici învaţă 249 de elevi, în cinci clase. Conducerea şcolii vrea ca, de la anul, şcoala să funcţioneze cu şapte clase, adică 350 de elevi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri