Inundaţii la Dumbrăviţa

Data publicării:
INUNDATII

Curţile a două gospodării şi 30 de hectare de teren agricol au fost afectate după ce pârâul Hamaradia din comuna Dumbrăviţa a ieşit din matcă. Totodată şi drumul judeţean care asigură accesul în comună a fost inundat. Oamenii au crezut că se vor descurca singuri, dar când au văzut că plouă de mai bine de 24 de ore, au cerut ajutor.

"Am oprit, am scos tot afară, pompă şi... şi acuma să aşteptăm să se tragă", spune un localnic.

n '77 o fost aşa puternică. De atuncei n-o mai fost", spune alt localnic.

"Plouă record pentru Dumbrăviţa, de 12 ani, de când sunt primar, 80 de litri aproape pe metru pătrat, de la ora 17:00 eu am fost aicei împreună cu comitetul local pentru situaţii de urgenţă, ne-am organizat, am văzut că situaţia ne depăşeşte, am cerut ajutor de la domn prefect", Zachiu Popa - primarul comunei Dumbrăviţa.

Aseară, prefectul a convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă pentru a lua primele măsuri.

"Imediat ce am aflat de alerta pen tru cod roşu, în intervalul 20:45 - 24:00, am convocat comandamentul ptentrusituaţii de urgenţă, am primit toate informaţiile operative după care ne-am prezentat urgent la faţa locului. Avem doar două gospodării afectate, drumul judeţean a fost descongestionat şi degrevat de apă", Ciprian Băncilă - prefectul judeţului Braşov.

După ora 22:00 echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, alături de Poliţie, Jandarmerie şi angajaţi de la Serviciul de Gospodărire a Apelor erau deja în teren.

"În mai puţin de o oră, angajţi ISU, ajutaţi de localnici, au reuşit să ridice acest dig din saci de nisip, ca apa din râu să nu ajungă în drumul naţional", Mirela Palcu - reporter Digi24 Braşov.

Cei de la ISU au fost nevoiţi să pună în funcţiune şi pompele pentru a scoate apa din curţile oamenilor.

"Intervenim în acest moment cu 4 motopompe, s-au deplasat 22 de cadre din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, de asemenea două bărci pneumatice sunt la faţa locului", Ciprian Sfreja - purtător de cuvânt ISU Braşov.

Alerta de inundaţii a fost valabilă până la miezul nopţii.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri