IT-ul, pe trend ascendent

Data publicării:
IT ASCENDENT

Fie că vorbim despre companii de renume care se extind sau despre firme mici de software, majoritatea lucrează la proiecte mari, pentru clienți din străinătate. Un exemplu este această companie din București care, de un an, a deschis un birou şi în Brașov, iar planurile sunt în continuare de extindere.

"Deocamdată lucrăm la un proiect pentru selecție de pompe de minereu și care se va extinde și pe parcursul anului viitor pentru la anul vrem să ne dublăm cel puțin echipa", spune Mihai Țâțârcă - team leader, Brașov 

Proiectele acestei companii nu sunt deloc de ignorat. De curând a inaugurat un soft pentru instruirea controlorilor de trafic din Canada. Mai exact, un simulator pentru procedurile specifice turnurilor de control.

"Este o soluție de realitate virtuală, practic avem o cameră în care de jur împrejur sunt, se proiectează imagini virtuale cu ceea ce se întâmplă într-un aeroport. Este instalat în mai multe academii", spune Mihai Matei - director general, firmă IT 

Principalii clienți ai firmelor de IT din țara noastră sunt din America, Australia sau Canada. Străinii aleg să lucreze cu români, pentru că prețurile serviciilor sunt mai mici, dar calitatea este de excepție. Astfel că firmele din Brașov se dezvoltă în permanență și investesc masiv în angajați, fie ei cu experiență sau tineri absolvenți de facultate

"Finanțăm în primul rând studenții, pentru că studenții sunt principalul nostru obiectiv. Bineînțeles avem burse, avem un program de vară consistent și foarte solid structurat pentru acești tineri aspiranți", spune Septimiu Nechifor - research group head, companie.

"Putem să vorbim de un număr total de 250 de absolvenți pentru programele de licență și în jur de 150 absolvenți la prgramele de master. Studenții sunt marea majoritate angajați încă din timpul facultății", spune Luminița Pârv - coord. Biroul de Relații cu Mediul Economic, Univ. Transilvania Brașov. 

În anul 2014, cifra de afaceri în IT a crescut în Brașov cu 69 de milioane de lei, comparativ cu anul 2013. Iar numărul celor care lucrează în domeniu a fost în creștere anul crecut cu aproximativ 450 de persoane.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Mihai Stan, Alex Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri