La Braşov se învaţă polo

Data publicării:
POLO COPII

Deşi este departe de notorietatea unor discipline precum fotbalul sau tenisul, beneficiile acestui sport sunt cunoscute.

"Este destul de greu. Este un sport care solicită destul de mult organismul şi, nu ştiu cum să spun, dar nu poate să îl facă oricine", spune Bogdan Tomoiag - jucător polo.

În România, poloul a avut rezultate importante în ultimii ani. Naţionala nu a lipsit de la campionatele mondiale şi europene, iar la Olimpiada de la Londra a fost singurul sport de echipă reprezentat în delegaţia României.

Din toamnă, la Braşov polo va intra sub coordonarea celor de la Corona Braşov. Secţia de la CSM va trece sub culorile galben-albastre în cadrul nou înfiinţatei secţii polo. Clubul a fost deja afiliat la federaţia de specialitate iar în termen de doi ani trebuie să participe la competiţii oficiale. Condiţiile de pregătire de la bazin sunt optime, iar locuri în grupe sunt destule.

"Să vină copiii la bazin, doar părinţii trebuie informaţi despre acest sport. La copiii este mai greu, ei nu prea înţeleg despre ce este vorba exact. Mulţi sunt speriaţi de apă. Mai întâi învăţăm să înotăm şi apoi facem polo. Nu intrăm direct cu colacul la polo", spune George Mihalache - antrenor polo  

Sub comanda lui George Mihalache se pregăesc acum 20 de sportivi, care au participat deja la mai multe campionate naţionale. În ţară, în zonele cu tradiţie la Oradea sau Bucureşti, grupele de la cluburile afiliate federaţiei depăşesc şi 100 de copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri