La munte turiştii s-au prezentat la vot

Data publicării:
TURISTI VOT

Turiștii aflați în zona Bran au mers la urne încă de la primele ore ale dimineții. Până la prânz, numărul acestora a depășit 100. La puțin timp după ora 12, la secția de votare amenajată în sediul primăriei Bran au votat 125 de turiști.

Cei mai mulți au petrecut la castelul Bran cu o seară înainte, dar cu au reuşit să se trezească şi să meargă la vot, ca să-şi aleagă viitorul președinte al țării. Turiștii au putut vota doar după ce au completat o declarație pe propria răspundere.

"Îi întrebăm de la ușă dacă sunt turiști sau dacă sunt localnici. Li se dă o declarație pe proprie răspundere. Cu buletinul în față o completează personal și se prezintă în fața comisiei", a declarat Mariana Rășină - președinte secție de votare Bran.

La secția de votare din Poiana Brașov până la ora 13:00 au votat doar 48 de braşoveni, în timp ce numărul turiștilor a fost de 189. Aici turiştii au avut la dispoziţie o singură secţie de votare. După ora 19:00 preşedintele secţie a fost nevoit să ceară buletine de vot suplimentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri