Limita de viteză provoacă nemulţumiri

Data publicării:
DRUM SIBIU


Zilnic, zeci de șoferi care circulă pe Drumul Național 14 sunt surprinși de radarele Poliției Rutiere.

"Pe drum întins, mai înainte de satul acesta, nu știu ce sat e, e 70. E drum întins și... adică, nu înțeleg de ce", spune o tânără şoferiţă.

Potrivit Codului Rutier, limita de viteză pe drumurile naționale, acolo unde nu există alte specificații, este de 90 de km/h. Pe DN14 însă se poate circula cu maxim 70 km/h.

"Sunt enervante rău de tot. Deci... rareori le respect. Doar când îmi fac șoferii semne ", povesteşte un alt şofer.

Dacă şoferii sunt nemulţumiţi de limita de viteză, pietonii care stau în localităţile de pe traseu se plâng că vechile marcaje au fost șterse, iar cele noi sunt, de multe ori, inutile. În Sliminic, vechile treceri de pietoni, din dreptul şcolii şI a bisericii au fost șterse, iar una dintre noile treceri se termină într-o bordură de 50 de centimetri.

După ce localnicii au făcut mai multe plângeri, autorităţile locale vor depune plângere la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, care administrează DN14.

"Avem foarte multe sesizări, și verbale și scrise. Facem o sesizare scrisă la CNADNR, pentru că nu suntem mulțumiți de ce s-a făcut în comună, în sensul trecerilor de pietoni, limite de viteză, mai multe ", a declarat Ioan Şurean - primar Slimnic. 

Contractul pentru modernizarea DN14, Sibiu - Mediaș - Sighișoara, a fost semnat acum mai bine de trei ani, pentru suma de aproape 40 de milioane de euro. Lucrările la drum sunt la final însă nici până acum nu au fost recepționate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri