Linişte pe DN1 după deschiderea autostrăzii

Data publicării:
AUTOSTRADA SIBIU

Localnicilor din satele traversate de Drumul Național 1 nu le vine să creadă că , de câteva zile, este atât de liniște, încât vecinii pot vorbi între ei de pe o parte, pe cealaltă a șoselei.

Mulți dintre ei spun că încă nici nu s-au obișnuit cu lipsa zgomotului de fond.

"Eu stau chiar aici, lângă biserică. Când trecea câte un TIR, zguduia și casa, și tot, și lampa ", povesteşte o localnică. 

Oamenii speră că, de acum, au scăpat și de accidentele care aveau loc în satele lor. Drumul Național 1 este considerat cel mai periculos tronson de drum din județul Sibiu. An de an, mai mult de 10 persoane și-au pierdut viața pe această șosea.

"Veneau pe Țapa, îi spunem noi la dealul ăsta care coboară și veneau fără motor. Venind fără motor, în momentul când ajungeau în curbă, probabil se întâmpla ceva și foarte multe accidente au fost, mulți morți ", spune o bătrână. 

Deși cei mai mulți dintre localnici speră să nu mai vadă niciodată TIR-uri prin fața porții, unii regretă traficul greu. Sunt patronii afacerilor de pe marginea drumului, aflate acum în pragul falimentului

"S-a redus foarte mult personalul de serviciu, s-a redus clientela... Toate au adus o modificare foarte mare ", spune proprietarul unui restaurant. 

Tronsonul de autostradă dintre Săliște și Cunța a fost deschis în urmă cu o săptămână. Era singurul lot nefinalizat dintre Sibiu și Deva, astfel că, acum, șoferii străbat neîntrerupt 115 kilometri de drum rapid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri