Maraton de poveste

Data publicării:
MARATON MOIECIU

1.500 de oameni au luat startul maratonului. Au alergat pe cărările munţilor Bucegi şi Leaota. După mai puţin de o oră au apărut la linia de sosire şi primii alergători.

"A fost o cursă uşoară pentru prima dată când am ajuns aici. N-am ştiut traseul. Dacă ştiam traseul poate urcam cu un loc sau chiar două mai în faţă",  Cătălin Atănăsoaie- participant

Traseul accidentat le-a dat mari bătăi de cap participanţilor. Cinci concurenţi au avut nevoie de îngrijiri medicale pe parcursul maratonului.

"Foarte mult noroi să spunem pe coborâre, În unele locuri era periculos, depinde de viteza cu care te dădeai la vale",  Ionuţ Zincă - participant 

"Puţin mai greu faţă de anul trecut, din cauza vremii, a tot plouat în ultima săptămână şi traseul a devenit mai greu, dar pe total a fost ok", Dragomir Denisa - participant.

Evenimentul e la a 7-a ediţie, iar anul acesta au participat oameni din 14 ţări. Organizatorii spun că numărul tot mai mare de concurenţi de la an la an se datorează traseului inedit şi peisajului frumos.

"Cros sunt 14 km cu 600 de metri aproximativ diferenţă de nivel, iar la maraton sunt 42 de km cu puţin peste 2.000 de metri diferenţă de nivel. Traseul nostru de la ecomaraton are forma specială de trifoi, practic sunt 3 bucle distincte care pleacă din centru satului Moeciu de Sus", Cornelia David - organizator. 

Câştigătorii au primit premii în bani, sume cuprinse între 800 şi 2.600 de lei.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Robert Piticu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri