Maraton de programare la Braşov 

Data publicării:
MARATON PROGRAMARE

Programul prin care poţi să scapi de cozile de la medicul de familie este creat de patru studenţi de la Facultatea de Inginerie a Sistemelor din Braşov.

"Medicul de familie este mult mai ok dacă îl ai la un click distanţă să zicem. Putem să comunicăm cu el altfel, scăpăm de cozile infernale de la doctor. O altă utilitate ar fi aceea că dacă eşti nou în oraş, nu cunoşti niciun doctor, te doare măseaua, deschizi aplicaţia noastră şi găseşti automat toţi medicii din raza ta de acoperire" , explică Octavian Cimpu - student participant.

O altă aplicaţie dezvoltată de studenţii din Cluj-Napoca este aceea prin care putem trimite alerte către cunoştinţe atunci când suntem în pericol. Raluca are 22 de ani şi a lucrat la acest program.

"O să aibă un buton de panică prin care, dacă o să fie apăsat o să trimită un mesaj unei persoane de contact", povesteşte  Raluca Lazăr - student participant.  

Cerinţele juriului sunt simple, dar concise pentru ca cele mai bune aplicaţii să ajungă pe piaţă.

 "Un prim criteriu este originalitatea şi impactul social al ideii pe care o vor dezvolta, asta pentru că tehnologia nu trebuie să o privim ca pe un scop în sine, ci ca pe un mijloc, să fie ceva în folosul comunităţii" , a spus Marcel Cremene - conferenţiar Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. 

"Ideea este că aplicaţia trebuie să ajungă într-un stadiu cât mai final, iar mai mult decât atât, aceste aplicaţii vor rămâne pentru potenţiala dezvoltare a lor", explică Marius Dobra - Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii Iaşi.

Organizatorii evenimentului spun că ediţia de anul acesta a competiţiei "Maratonul de Programare" este dedicată persoanelor cu dizabilităţi. La competiţia din acest an s-au înscris studenţi din Braşov, Timişoara, Iaşi, Cluj şi Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri