Maratonul celor 24 de ore de înot

Data publicării:
MARATON INOT

Competiţia de înot a debutat sâmbătă, la ora 10:00 şi s-a încheiat după 24 de ore. Fiecare echipă înscrisă a avut câte 12 concurenţi şi, opţional, alte două rezerve.

"Prima dată am făcut 500 de metri, prima mea jumătate de oră şi după aceea am zis că îmi dau duhul şi acum reuşesc să fac 1400", spune un participant.

"Aproape şase kilometri în total. În jumătate de oră, cam 1700", spune alt participant.

"Fiecare participant trebuie să inoate câte o jumătate de oră, la un interval de şase ore, în 24 de ore făcând patru schimburi", Horia Ionuţ - organizatorul maratonului.

Competiţia este organizată în Braşov de 22 de ani, iar acum pentru prima dată au participat şi medici de familie din oraş. Ei au încercat să strângă bani pentru 43 de copii cu autism şi sindrom Down. Pentru un singur caz, terapia pe an se ridică la 6.000 de lei.

"În ţara noastră 1 din 150 de copii au această boală", Anca Lăcătuş - medic de familie.

"Ştim ce costuri implică îngrijirea şi psihoterapia acestor copii. Înotăm şi fiecare metru înotat va aduna un leuţ pentru susţinerea acestor copii",  Adreea Necula - preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Braşov.

Ca dovadă că nimic nu este imposibil atunci când există perseverenţă, una dintre echipe a venit cu şase participanţi în scaun cu rotile.

"Misiunea noastră este de a aduce cât mai multe persoane cu dizabilităţi să facă un sport. Reporter: Câţi metri aţi făcut? 900 de metri în jumătate de oră", Gheorghe Filip - căpitan de echipă 

Echipa de pe primul loc a acumulat 104.500 de metri înotaţi. La competiţia din acest an au participat 277 de înotători şi 50 de arbitri voluntari.

reporter: Sorina Secelean
operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri