Maratonul Zăpezii... prin noroi

Data publicării:
MARATON

Maratonul Zăpezii este o competiţie care şi-a propus să scoată din casă pasionaţii de atletism chiar şi iarna, în condiţii extreme, la temperaturi negative, pe asfalt dar și pe zăpadă. Doar că anul acesta natura nu a fost de partea organizatorilor. Niciun petic de omăt nu a mai rămas.

"Nu e zăpadă, dar e bine că se poate alerga. A fost cu zăpadă în alţi ani, era sus, era şi aici, trambulinele erau cu zăpadă", spune un participant.

"(R:Cum vi se pare că este un maraton al zăpezii, fără zăpadă?) Nu contează! Dacă e noroi, e de ajuns!", spune alt participant.

Competiţia adună de la un an la altul tot mai mulţ participanţi. Anul acesta s-au înscris în competiţie 200 de persoane, copii, tineri şi veterani.

Pentru cei care vin din alte oraşe din ţară, întrecerea este o ocazie numai bună să cunoască zona istorică şi turistică a Râşnovului, dar şi frumuseţile şi farmecul peisajului natural. Punctul de start a fost trambulina de sărituri cu schiurile.

Traseul a continuat cu Cetatea Medievală Râşnov, pe Valea Glăjeriei şi apoi pe poteci de munte, prin Parcul Natural Bucegi, în Piatra Craiului, pe masivul Postăvaru şi Măgura Codlei.

În funcţie de experienţă, participanţii s-au împărţit pe două probe, de 42 şi de 30 de kilometri. Copiii au avut o secţiune mai uşoară, de 1, respectiv 4,2 kilometri. Sufletul competiţiei este Ilie Roşu, maratonist cu 5.000 de kilometri alergaţi la 141 de maratoane.

"Maratonul acesta face parte din ciclul de maratoane istorice "Din dragoste pentru România şi istoria ei". Aici avem şi un grup de 70 de copii care vor alerga în ştafetele de maraton şi vrem să le transmitem copiilor mesajul de dragoste pentru România şi istoria ei", Ilie Roşu - maratonist. 

Reporter: Sorina Secelean / Operator: Zoli Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri