Mărginimea Sibiului, premiată la Bruxelles

Data publicării:
MARGINIME PREMIATA

Mărginimea Sibiului este o zonă cu sate aflate între deal și munte, pe fosta graniță de est a Imperiului Austro-Ungar. În perioada comunistă, colectivizarea a avut aici o formă mai blândă, astfel că oamenii și-au păstrat tradițiile și obiceiurile nealterate. Este un motiv de mândrie care, în ultimii ani, a devenit un atu în dezvoltarea turistică a zonei.

"După cum vedeți, sunt îmbrăcată în portul tradițional românesc, care are cele două culori contraste, alb și negru. Albul, care reprezintă puritatea sufltească și negrul, care este puterea pământului, pentru care strămoșii noștri au luptat foarte mult", spune Elena Moşoroiu, proprietar de pensiune.

La începutul anului, Mărginimea a intrat în competiția națională pentru desemnarea destinației europene de excelență. Comisia Europeană a căutat în fiecare dintre statele membre, anul acesta, zona cu cele mai nealterate tradiții, dar și cu o gastronomie specifică.

În urma procedurii de selecție, desfășurate la Ministerul Turismului, Mărginimea Sibiului s-a clasat pe locul I, surclasându-i astfel pe ceilalți trei participanți: Colinele Transilvaniei, Tismana și Județul Neamț. Alegerea Mărginimii Sibiului drept destinație europeană de excelență a fost validată de Comisia Europeană.

"Este o onoare pentru mine în primul rând pentru că Mărginimea Sibiului merită să îi fie recunoscută valoarea. Acest premiu de acum încolo ne obligă la mai mult şi încercăm să o facem şi mai vizibilă şi mai cunoscută şi să fie mai vizitată de către turişti şi în special să ajungă cât mai mulţi turişti străini", spune Bogdan Bucur, primarul localităţii Rășinari. 

Zona Mărginimii Sibiului devine, astfel, membru al Rețelei Europene Destinații de Excelență EDEN și va fi promovată pe site-ul www.edenineurope.eu, prin crearea unei pagini speciale.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri