Măsurile preventive, verificate

Data publicării:
M DAVID SI SCRIPI

Procurorii DNA au cerut instituirea măsurii de control judiciar împotriva inculpatului Mihai David, pe motiv că acesta ar fi încălcat interdicţia de a se întâlni cu primarul Braşovului, şi el inculpat în acest dosar. Potrivit magistraţilor din cadrul Serviciului Teritorial Braşov al DNA, David ar fi încercat să aranjeze întâlnirea printr-un intermediar, pentru a discuta cu Scripcaru pe tema numirii unui candidat la funcţia de primar al Braşovului, candidat care să îi poată proteja interesele de afaceri. Anchetatorii spun că întâlnirea ar fi avut loc pe 23 ianuarie 2016, în Poiana Braşov.

"Ce treabă are Digi24? (Reporter: Aţi încercat să vă întâlniţi cu George Scripcaru?) Este o problemă care trebuie să o fixeze procuratura şi nu dumneavoastră, punctul numărul unu. Şi punctul numărul doi, nu, aşa cum v-am spus.(Reporter: V-aţi asumat încălcarea acelei interdicţii?) Cred că trebuie să vă vedeţi de treaba dumneavoastră. (Reporter: Vreţi să impuneţi un candidat pentru Primăria Braşov, un candidat care să vă reprezinte interesele?) Este o glumă extrem de proastă", a spus Mihai David, inculpat.

George Scripcaru este deja sub control judiciar şi are, la rândul său, interdicţia de a se întâlni cu ceilalţi inculpaţi. Primarul susţine că a fost în Poiana Braşov, pe 23 ianuarie, dar că l-a atenţionat pe intermediar asupra interdicţiei de a se întâlni cu Mihai David şi că a părăsit locul în cauză fără a vorbit cu acesta.

"Eu nu m-am întâlnit, în primul rând, cu Mihai David. Eu eram, întâmplător, cu altă persoană, într-o locaţie pu şi simplu, de care nu aveam de unde să ştiu că va fi. Dar, când s-a sesizat acest lucru, eu pus şi simplu am plecat", George Scripcaru, inculpat.

George Scripcaru, Mihai David şi alţi zece inculpaţi au fost trimişi în judecată de DNA, pe 16 februarie 2016. Magistraţii susţin că, în perioada 2011-2012, în baza unei înțelegeri prealabile cu Mihai David şi un alt inculpat, Scripcaru ar fi determinat funcționari ai Primăriei şi angajaţi ai societăţilor CET şi Tetkron să-și exercite defectuos atribuțiile de serviciu. Procurorii spun că presiunile au fost făcute la încheierea unor contracte pentru execuţia de lucrări la reţeaua de termoficare a Braşovului şi că au avut drept rezultat obţinerea de foloase necuvenite pentru primar şi pentru societatea comercială în cauză.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri