Medici de familie, găsiţi datori de Curtea de Conturi 

Data publicării:
DATORII MEDICI

Constantin Cicoş este medic de familie în Râşnov. De câţiva ani lucrează şi în centrul de permenenţă deschis în policlinica din oraş. În urmă cu câteva luni a primit o notificare de la casa judeţeană de asigurări de sănătate că are de restituit 26.000 de lei. Asta pentru că ar fi încasat mai mulţi bani decât prevedea legea pentru orele în care a asigurat permanenţă în anii 2009 şi 2010.

"Am de returnat 11.000 de lei ca bani şi la care s-au adăugat 15.000 penalizări. Noi nu am greşit, noi am lucrat, valoarea pe punct a fost stabilită de casă, noi nu am cerut absolut nimic", a declarat Constantin Cicoş.

În urma unei decizii venită din partea curţii de conturi în judeţul Braşov sunt în total 27 de medici de familie care trebuie să înapoieze statului mai bine de 470.000 de lei.

"Pentru fiecare oră de asistenţă medicală de tip urgenţă a primit o sumă de bani iar această sumă trebuia majorată cu un anumit procent în momentul în care această consultaţie s-a făcut în cabinetul propriu. Se pare că această majorare nu a fost făcută în conformitate cu prevederile legale sau a fost interpretată greşit", a precizat Sorin Gârbacea - vicepreşedinte Colegiul Medicilor Braşov.

"Erau 10 lei pentru cheltuiala funcţională. Interpretarea dată de acestor articole de toate cele 25 de case de asigurări de sănătate a fost că pentru cealaltă cheltuială cea de administrare trebuie să primească furnizorul 15 lei", spune Ancuţa Daisa - purtător de cuvânt Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov 

În prezent există un proiect de lege prin care medicii ar putea fi scutiți de plata cheltuielilor din centrele de permanență, însă acesta trebuie să treacă de Camera Deputaților. În paralel cadrele medicale au contestat în instanţă notificările primite de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în speranţa că judecătorii le vor da câştig de cauză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri