Medicii veterinari, fără contracte de concesiune

Data publicării:
VETERINARI

În această perioadă, medicul Nits Edmund face analize la carnea de porc adusă de localnici ca să verifice dacă are sau nu trichineloză. Doctorul are în evidenţă peste 2.000 de animale printre care bovine, oi, păsări, câini şi pisici. Deşi a rămas fără contract din luna septembrie, nu şi-a întrerupt activitatea.

"Am avut 14 ani şi a expirat acum în septembrie. În septembrie a prelungit şi nu e valabil. Şi vă daţi seama dacă apare ceva, turbarea la om, nu că moare câinele, moare omul ", povesteşte Edmund Nits, medic veterinar. 

Şi în localitatea Purcăreni, medicul Ciocia lucreză din luna septembrie fără să aibă un contract legal. Este revoltat de ce se întâmplă şi a verificat şi la colegi din ţară dacă au contract sau nu.

Medicul a mers de două ori la Direcţia Sanitar Veterinară Braşov şi pentru Siguranţa Alimentelor, dar i s-a spus că va primi un contract în viitorul apropiat. În situaţia lui sunt cei mai mulţi medici din judeţ.

"Nu s-au semnat contractele nu putem lucra. Facem ce se poate face şi de acum în continuare va mai fi acţiunea de vaccinare antirabică a câinilor, dar nu o pornim până nu primim un cadru legal ", afirmă Dumitru Ciocia, medic veterinar. 

Contractele medicilor veterinari au fost valabile 15 ani şi trebuiau prelungite încă de acum patru luni pe o perioadă de şapte ani şi jumătate. Doar că Direcţia Sanitară Veterinară Braşov nu a mai semnat prelungirea actelor adiţionale.

Medicii au aflat că nu au contractele prelungite pe data de 5 decembrie, când au depus documentele pentru munca prestată şi trebuiau să primească deconturile. Au depus mai multe plângeri la sediul DSVSA Braşov, care au rămas fără niciun răspuns.

"La Direcţie am făcut o plângere prealabilă. Am încercat să încheiem un protocol cu ei să desfăşurăm activitatea până la elucidarea situaţiei, nu au fost de acord. Nu am primit niciun răspuns de la acel protocol ", spune  dr. Ioan Coman, vicepreşedinte Patronatul Medicilor Veterinari Braşov. 

Medicii veterinari susţin că dacă vor fi nevoiţi, vor apela şi la instanţele de judecată pentru a rezolva această problemă.

Reporter: Ruxandra Morar / Operator: Zoltan Rapo 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri