Mitinguri cu fast de Ziua Maghiarilor

Data publicării:
ZIUA MAGHIARILOR

Vicepremierul Ungariei a ajuns la ceremonia organizată în centrul oraşului Târgu Secuiesc călare alături de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor. În discursul ţinut cu ocazia zilei maghiarilor vicepremierul ungariei a afirmat că autonomia cerută nu este o cerere exagerată ci eea ce în Uniunea Europeană pentru alţii este o realitate naturală cotidiană.

"Menţionez că maghiarii niciodată nu au cerut lucruri care nu au avut precedent şi care nu sunt realitate în uniunea europeană. ceea ce spunem şi cerem noi nu este o specialitate secuiască nu sutn lucruri nemaivăzute, nemaiauzite, şi nu cerem lucruri ieşite din comun. Sunt realităţi normale în Uniunea Europeană ", a spus Semjen Zsolt - vicepremierul Ungariei.

Maghiarii prezenţi la ceremonie au răsplătit mesajul vicepremierului cu ropote de palauze şi au declarat la rândul lor că îşi doresc autonomia pentru a a duce o schimbare în viaţa lor.

Manifestările de la Târgu Secuiesc s-au încheiat cu depuneri de coroane la statuia lui Gabor Aron.

"Trebuie să înţelegem că fiecare naţiune are o mândrie a lor, o istorie aparte, o gândire aparte şi desigur o limbă aparte precuma a mea, maghiară, şi a şi precum a dumneavoastră, limba română, pe care fiecare o simţim în vene în sânge", a declarat Tamas Sandor - preşedinte Consiliul Judeţean Covasna

În judeţul Covasna, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a fost sărbătorită aproape în fiecare localitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri