Murături mai scumpe faţă de anul trecut 

Data publicării:
MURATURI SCUMPE

Cei care nu şi-au pregătit cămările pentru iarnă se văd nevoiţi acum să profite de preţurile şi aşa piperate pentru că este posibil ca ele să crească spre sfârşitul lunii. Dacă la început de sezon vinetele se găseau la tarabe cu 1,5 lei - 2 lei kg, acum au ajuns să coste chiar şi 5 lei.

Nici roşiile nu sunt mai ieftine. De la 2 lei au ajuns acum la 8 lei kg, mai ales cele culese direct din grădinile ţăranilor. De departe cele mai mari preţuri sunt la ardeii graşi, care au ajuns la 5 lei kg de la 1,5 lei, dar şi la kapia sau gogoşari, care bat recordul cu preţul de 8 lei. Iar cheltuielile golesc buzunarele oamenilor.

Producătorii dau vina pe vremea capricioasă din această vară care a compromis multe dintre culturi. Doamna Elena a venit cu marfa de la Târgovişte. Toată vara a trudit în grădină, iar acum îşi vinde legumele mai scump, pentru că recolta a fost mică.

"S-au mai mănat din ele, atâtea ploi, s-au stricat, nu avem producţia de anul trecut nici pe jumătate. Și castraveții s-au mănat, acum de toamnă nu prea mai sunt", spune Elena Socol. 

Cine nu are posibilitatea să îşi pregătească acasă murăturile sau zacusca poate alege să cumpere conservele direct din magazin. Chiar dacă preţurile sunt ceva mai mari, mai există şi varianta producătorilor eco.

Indiferent de preţuri, dacă vreţi să vă umpleţi cămara, trebuie să vă grăbiţi, pentru că stocul de legume, chiar şi de la ţărani, din această vară este deja pe sfârşite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri