Muzeul urșilor de pluș

Data publicării:
MUZEU URSI

Doi urşi de pluş, donaţi de familia regală britanică, sunt vedetele muzeului deschis la rezervaţia din Zărneşti.

Pe lângă cei doi urşi uriaşi, muzeul de la Zărneşti are în colecţie peste 200 de jucării donate în cea mai mare parte de străini. Actriţa irlandeză Evanna Linch, din seria Harry Potter, a adus personal un ursuleţ de pluş la Zărneşti.

"Sunt pentru prima oară în România. Sunt aici cu asociaţia de protecţe a animalelor şi am venit special să văd acest sanctuar. Vezi urşii aici aşa cum ar trebui să fie ei, în mod natural, în habitatul lor, în comparaţie cu o cuşcă, unde sunt captivi şi este înfricoşător", spune Evanna Linch - actriţă.

Sanctuarul de urşi din Zărneşti, cunoscut în toată lumea, este considerat un model şi pentru alte ţări. În cei 10 ani de când funcţionează, rezervaţia a reuşit să salveze 85 de urşi, dintre care cei mai mulţi erau ţinuţi ilegal în circuri sau pe lângă restaurante.

"Cel mai bun lucru la acest sanctuar este că atunci când îl vizitezi este foarte liniştitor, paşnic, atât pentru urşi, dar şi pentru oameni, de asemenea. Mai avem multe de făcut, încă sunt urşi ţinuţi captive în România, care trebuie să vină la sanctuar, deci trebuie să muncim din greu", spune James Sawyer - director World Animal Protection.

Rezervaţia de urşi din Zărneşti se întinde pe aproape 70 de hectare, iar muzeul urşilor de pluş deschis acolo va putea fi vizitat începând de anului viitor.

Reporter: Delia Puşcă
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri