Nouă asociații civice luptă pentru înfrumusețarea centrului vechi 

Data publicării:
ASOCIATII CIVICE3

Proiectul asociațiilor civice, "Acțiunea Strada Mea", a început în anul 2013. Nouă străzi din centrul vechi au deja astfel de asociații. Locuitorii se consultă, iau împreună toate deciziile care privesc amenajarea zonei și se întâlnesc periodic cu autoritățile pentru ca doleanțele și propunerile lor să fie rezolvate.

"Doresc ca fiecare să ne aducem un aport, pe măsura priceperii și posibilităților, la viața comunității", a precizat Traian Florea - membru asociație.

Pe strada Castelului, de exemplu, au fost montate de curând plăcuțe personalizate cu numerele de casă.

"Am avut vreo două sau trei opțiuni și majoritatea a decis semnul care este aici. Este plăcut, este drăguț", a spus Ioan Boțu - membru asociație.

Plăcuțele au presupus o cheltuială de 1400 de euro, bani din fondurile norvegiene, pentru ONG-uri. Rodica Văcariu locuiește într-o casă monument istoric, din secolul al XVII-lea. Mai bine de un an a așteptat să primească aprobările necesare ca să-i repare fațada și a reușit. De la întâi iulie, casa va intra într-un proiect de reabilitare care o va costa 14.000 de lei.

"Noi dacă nu ne-am fi implicat nu am fi făcut nimic la casă, ar fi rămas un dezastru", a spus Rodica Văcariu - membră asociație

În centrul vechi al Brașovului fiecare străduță are istoria sa, așa că asociațiile civice mai au în plan să monteze panouri cu informații despre povestea și originea denumirii fiecărei străzi.

"Pe toate străzile se vor monta panouri de informații, gen gazeta de perete, cu problemele asociațiilor respective, pe câteva străzi vom pune cutiuțe cu pungi pentru deșeurile animale", a spus Kristina Creoșteanu - manager de proiect la Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității.

Planurile de viitor mai includ și deschiderea unui centru de asistență pentru asociațiile civice stradale și găsirea de noi surse de finanțare.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: George Oltean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri