O cameră de supraveghere la mia de locuitori

Data publicării:
CAMERE MEDIAS

Nu mai puțin de 10.000 de lei a plătit Primăria Mediaș pentru o singură cameră de supraveghere montată pe stâlpii din oraș. Contractul a fost atribuit, în urma unei selecții de oferte la care au mai participat alte 4 firme, societății fiului senatorului PNL de Sibiu, Nicolae Neagu. Edilii spun că sistemele sunt performante și că fac toți banii.

" Suntem prea săraci ca să luăm ceva ieftin. S-a făcut achiziție publică, nu s-a făcut atribuire directă, conform normelor de achiziție publică, nu ne permitem să facem altcumva", spune Teodor Neamţu, primarul dmunicipiului Mediaș.

Reprezentanții Primăriei spun că au de plătit în fiecare an reparații de 100.000 de lei, pentru stricăciunile făcute de vandali în Mediaș și că acesta este motivul pentru care orașul a fost împânzit cu camere de supraveghere. Și totuși, autoritățile nu au reușit nici acum să identifice un grup de tineri care au dărâmat luna trecută o parte din mobilierul dintr-un parc din localitate. Centrul de control al sistemelor de monitorizare video se află la Poliția Locală. Oamenii se plâng, însă, că degeaba îi văd pe vandali pe camere, pentru că nu au echipaje suficiente pe care să le trimită în urmărirea lor.

Mulți dintre medieșeni nici nu au observat că stâlpii din oraș au fost împânziți de camere de supraveghere.

După încheierea procesului de achiziție, în Mediaș vor fi 53 de camere de supraveghere, însă autoritățile locale nu vor să se oprească aici. Reprezentanții Primăriei spun că, dacă se va deschide o axă de finanțare în acest domeniu, vor accesa și fonduri europene, pentru achiziția de noi sisteme de monitorizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri