Opere de artă pe transformatoare electrice

Data publicării:
TRANSFORMATOR

Ionuţ Urzeală este preşedintele Clubului Spotriv Universitar Ploieşti şi anul trecut i-a venit ideea să dea culoare transformatoarelor electrice din Ploieşti. Sătul de imaginea cenuşie a cartierului în care locuieşte, în urmă cu trei săptămâni, după ce a obţinut aprobările şi banii necesari, a început să deseneze, împreună cu doi voluntari, primul transformator din faţa blocului său.

"Peretele din spatele meu, unde eu îmi parchez mşina în fiecare seară, în fiecare dimineaţă mă înjura şi am dorit să schimb acest peisaj. Ideile le-am stabilit de la începutul proiectului, sunt motive sportive, motive de viaţă sănătoase, de inspiraţie şi motto-uri motivaţionale care să sprijine în primul rând copiii să se apuce de sport",Ionuţ Urzeală, iniţiatorul proiectului. 

Fiecare transformator este pictat cu mesaje motivaţionale care îndeamnă oamenii la mişcare. Localnicii sunt de părere că desenele schimbă Întreaga faţă a cartierelor.

"Dintr-o clădire anostă, ceva plictisitor, e ceva viu colorat, încântarea copiilor, bun pentru socializare când stai afară, e o idee excelentă", localnic.

"Mă gândeam să vezi la iarnă, că acum sunt pomii şi nu prea se vede, să vezi când or cădea frunzele ce frumos o să se vadă, când o fi şi zăpadă", localnic.

Pentru prima clădire colorată S-au cheltuit 1.500 de lei şi a fost nevoie de 90 de spray-uri, 25 de kg de vopsea lavabilă, trafaleţi şi pigmenţi. Suma totală A fost strânsă cu ajutorul Fundaţiei Comunitare Prahova, care a susţinut proiectul încă de la început. În total, din donaţii s-au strâns peste 3.000 de lei.

"L-am invitat să-şi prezinte ideea în faţa unui grup de donatori alături de alte două proiecte iar printr-o licitaţie in cadrul acestui eveniment Ionuţ a primit suma de bani necesară pentru a desena trei transformatoare", Izabela Alexe, directorul executiv al Fundaţiei Comunitară Prahova.

Proprietarul transformatoarelor, compania Electrica, susţine, de asemenea demersul tânărului şi reprezentanţii ei recunosc că aceste clădiri au nevoie de un aspect nou.

"Ele sunt de diverse generaţii, de la câţiva ani la câteva zeci de ani,ele nu sunt mereu respectate, ca să folosesc ghilimele, de cetăţenii noştri şi chiar se impune refacerea aspectului estetic al clădirilor", Ion Preda, director Direcţia Control, Reglementare şi Comunicare, Electrica.

La sfârşitul acestei săptămâni tinerii speră să finalizeze desenele de pe primul transformator iar de săptămâna viitoare să înceapă să picteze celelalte două clădiri. În municipiul Ploieşti sunt aproape 300 de transformatoare care au nevoie de culoare.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Robert Piticu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri