Palatul de sare de la Slănic Prahova

Data publicării:
SLANIC PRAHOVA

Documentele istorice arată că Moşia Slănic a fost cumpărată, în 1685, de Mihai Cantacuzino, al cărui nume îl poartă şi astăzi una dintre mine. Sarea era de așa bună calitate, încât exploatarea intensă a făcut ca Salina de la Slănic Prahova să ajungă cea mai mare din Europa. Pe măsură ce efectele terapeutice ale aerosolilor au fost și ele puse în valoare, a devenit şi una dintre importantele staţiuni balneoclimaterice din România.

Salina are incinte, în formă de trapez, iar cele mai înalte ajung chiar şi la 60 de metri iar pe pereţi sarea pictează parcă un tablou.

Acum, în salină este amenajat un loc de joacă pentru copii, un butic şi o cafenea, dar planurile de viitor sunt mult mai ambițioase.

"Ne propunem să facem patru cafenele, ne propunem să facem un restaurant, ne propunem să facem locurile de joacă, ne propunem să facem o zonă de sport cu bachet, tenis, volei", spune Radu Ene - director turistic SalRom. 

Salina Slănic Prahova poate fi vizitată de marţi până sâmbătă între orele 9:00 şi 13:00, iar în weekenduri până la 17:00. Biletul costă 18 lei pentru adulţi şi 9 lei pentru elevi, studenţi sau pensionari. Curele din salină se pot întinde pe mai multe zile, mai ales că în Slănic turiştii se pot caza la pensiuni de două sau trei margarete. Preţurile pornesc de la 90 de lei pe noapte pentru o camera dublă şi ajung până la 120 de lei.

Reporter: Ioana Mihai
Operator: Zoli Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri