Patru drumuri judeţene, modernizate cu bani europeni 

Data publicării:
REPARATII DRUMURI

Primele lucrări care au fost scoase la licitaţie sunt cele pentru repararea Drumului Judeţean 101. Acesta face legătura între oraşul Râşnov şi unitatea militară aflată în zona Glăjărie. Drumul are o lungime de aproximativ 9 km şi a fost reabilitat de curând doar pe o porţiune mică printr-un parteneriat între Primăria Râşnov şi CJ Braşov. Lucrările sunt estimate la suma de aproximativ 16 miliane lei fără TVA. Constructorii îşi pot depune ofertele până cel târziu în data de 8 mai.

În următoarea perioadă urmează să fie scoase la licitaţiei reabilitarea altor trei drumuri judeţene, tot cu bani de la Uniunea Europeană. Este vorba de Drumul Judeţean 130B ce face legătura între localităţile Parău - Grid - Perşani, pe o lungime de 1,6 kilometri. În prezent acesta este un drum de pământ însă din loc în loc există porţiuni pietruite. Costul lucrărilor se ridică la 1,72 milioane lei iar reparaţiile ar urma să dureze şase luni.

O altă şosea ce va fi reabilitată este Drumul Judeţean 730, care face legătura între Drumul Naţional 73, localitatea Şirnea şi limita cu judeţul Argeş, pentru a ajunge în zona comunei argeşene Dâmbovicioara. Porţiunea de drum din Braşov are 4,72 kilometri iar costurile necesare pentru modernizarea acestui drum se ridică la 8,44 milioane de lei.

Cu bani europeni va fi reparat şi Drumul Judeţean 112C între Satu Nou - Dumbrăviţa - Vlădeni, pe o porţiune de aproximativ 5 kilometri. Costurile lucrărilor se ridică la 4,81 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri