Pe urme de cercetaş. La tabăra din Cristian sunt 13 echipe de cercetaşi

Data publicării:
CERCETASI

După deşteptare, igienă persoanlă şi micul dejun, Ana, alături şi ceilalţi şapte membrii ai breslei pelerinilor din care face parte, se pregătesc să facă faţă celor 10 activităţi de pe parcursul zilei. Şi-au lucat echipamentele în spate şi au început explorarea. Ana Maria Tudorache are 17 ani şi este cercetaş din clasa a doua. Face parte din centrul local Colţ Alb din Bucureşti şi a venit la tabără din Cristian pentru că este legată de cercetăşie şi spune ea, a fi cercetaş este un mod de viaţă.

"În primul rând mă aştept din partea mea să îmi înfrâng temerile pentru că îmi este frică de înălţimi şi la aventură am câteva temeri şi vreau să îmi forţez limitele să văd cam până unde pot să ajung", spune Ana Maria Tudorache - cercetaş.

La prima oprire au descoperit specii de insecte, arbori, plante medicinale şi păsări.

"La punctul asta noi trebuie să noi trebuie să căutăm plante, mamifere, unde am fost destul de inventivi pentru că nu am găsit mamifere aşa că am zis să ne pozăm pe noi", a spus un cercetaş.

La tabăra de la Cristian sunt 100 de cercetaşi din toate colţurile ţării, iar principalul scop al acestor întâlniri este orientarea, cunoaşterea locurilor dar şi trăirea în natură departe de facilităţile cotidiene.

"Există 4 grupe de vârstă în cercetăşie pornind de la şapte ani când sunt lupişori până la 24 de ani când devin seniori, iar fiecare categorie de vârstă are un progres specific bazat pe necesităţile vârstei. Iar ceea ce se întâmplă aici sunt activităţi dedicate copiilor între 15 şi 18 ani încercând să lucrăm cu ei pe toată gama de abilităţi ale dezvoltării personale", a precizat Sorin Dulgheriu - coordonatorul taberei. 

Tabăra cerceretaşilor se va încheia la sfârşitul acestei săptămâni. Până atunci însă, cercetaşii vor avea parte de aventură şI adrenalină în Cheile Râşnoavei, expediţii montane şI de descoperire a principalelor obiective turistice din Ţara Bârsei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri