Pentru o cauză nobilă

Data publicării:
CROSS MILITARI

La cros participă militari din 21 de garnizoane ale Ministerului Apărării Naţionale. La Sfântu Gheorghe, echipa Batalionului 22 Vânători de Munte este formată din zece militari şi a pornit cursa de dimineaţă, după ora 10:00. Vremea a fost departe de condiţiile ideale pentru o alergare de fond; acest lucru însă nu i-a oprit din drum pe militarii covăsneni.

"Vremea puţin neprielnică, dar acestea sunt condiţiile pentru vânătorii de munte şi ne bucurăm că facem parte din această ştafetă a voluntarilor, am participat cu mare drag", spune plt. Marius Prundar, Batalionul 22 Vânători de Munte "Cireşoaia" Sfântu Gheorghe.

"A fost un traseu destul de greu, de 35 de kilometri, pe care l-am străbătut în ştafetă, pe patru etape. Foarte greu a fost la limita judeţului, unde era un viscol şi o zăpadă destul de puternică", povesteşte mr. Ciprian Onuţ, Batalionul 22 Vânători de Munte "Cireşoaia" Sfântu Gheorghe. 

În faţa sediului Brigăzii II Vânători de Munte, din Braşov, militarii covăsneni au predat ştafeta colegilor de armă din Braşov. Iar cursa continuă, tot cu o echipă de zece militari, cale de încă aproximativ 200 de kilometri, până în oraşul Marii Uniri.

Jocurile Invictus sunt organizate în Marea Britanie, de ducele şi ducesa de Cambridge, împreună cu prinţul Harry, în cinstea militarilor răniţi în războaie. În România, militarii participanţi la Crosul Unirii strâng bani, prin intermediul unui portal de internet, pentru a sprijini financiar participarea unui camarad rănit pe frontul din Afganistan la jocurile paralimpice din Marea Britanie. Fiecare din cele 21 de garnizoane româneşti participante are o pagină special creată pe portalul proiectului, pe care oricine poate face donaţii în acest scop.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri