Percheziţii la contrabandiştii de ţigări

Data publicării:
PERCHEZITII

Zeci de procurori, peste 1.000 de poliţişti şi sute de jandarmi au fost implicaţi în operaţiunea care s-a desfăşurat în paralel în nouă judeţe din ţară. Anchetatorii au făcut 263 de percheziţii domiciliare şi la sedii de firmă, pentru a căuta probe privind activitatea unei reţele de contrabandă cu ţigări din Republica Moldova şi Ucraina. Din acestea, 57 de percheziţii au fost făcute de anchetatorii braşoveni, majoritatea la adrese din judeţele Braşov şi Covasna.

11 dintre percheziţii au vizat însă adrese din apropierea Punctului de trecere a forntierei Sighetu Marmaţiei, în judeţul Maramureş.

"Au fost găsite, în cadrul percheziţiilor domiciliare, alături de cele 151 mii de ţigarete ridicate până în prezent, până la această oră aproximativ 100 de cartuşe de ţigarete, dar şi cantitatea de 2,2 tone de alcool de contrabandă", a spus procuror Cătălin Borcoman, şef ST Braşov.

Anchetatorii au probe asupra faptului că reţeaua era formată din trei grupuri infracţionale. Modul de lucru pornea de la importul ilegal al ţigărilor din Republica Moldova şi Ucraina. Marfa era distribuită de cele trei grupuri, printr-o filieră riguros organizată, fără ca bugetul României să încaseze vreun leu drept taxe vamale, accize sau taxe pe valoare adăugată. Anchetatorii apreciază că în mai puţin de doi ani reţeaua a adus în ţară şi vândut peste două milioane de pachete cu ţigări.

Reporteri: Claudiu Loghin, Ruxandra Morar / Operatori: George Oltean, Rapo Zoltan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri