Peste 2.600 de alergători la Semimaratonul Sibiului

Data publicării:
SEMIMARATON SB

600 de grame! Atât are cel mai mic copil care se află în acest moment la Maternitatea din Sibiu. Bebelușul a supraviețuit și a început să ia în greutate, însă va avea de stat luni bune în incubator. Alături de el, alți 11 micuți se luptă pentru viață.

"10 din acești copii au greutatea mai mică de 1.500 de grame, așa că vă imaginați că restul, toți, sunt pe aparate de respirație, însă de tip non-invaziv (Reporter: Deci practic dacă acum, în acest moment, s-ar naște un prematur, v-ar fi foarte greu să găsiți un aparat disponibil pentru el).. - Ne rugăm să nu se întâmple lucrul acesta, pentru că, evident, stăm destul de prost în momentul ăsta la capitolul aparate invazive de ventilație, da", dr. Livia Ognean, șef secție Neonatologie. 

Sufocați de numărul tot mai mare de copii născuți prematur, medicii și asistentele de pe secție au decis să alerge la Semimaraton, ca să strângă fonduri pentru aparate noi. Au făcut acest lucru și în anii anteriori și așa au reușit să cumpere mai multe aparate pentru care Ministerul Sănătății nu a acordat fonduri. Pentru susținerea acestei cauze s-a înscris la Semimaraton și Carmen Iohannis, alături de alți aproape 700 de alergători. Zeci de alergători a reușit să mobilizeze și proiectul unei asociații din Sibiu care a început să construiască singurul adăpost privat din oraș pentru câinii fără stăpân.

"Aici familiile pot veni să adopte un cățel, să se joace, să... copiii să se obișnuiască cu animalele și așa mai departe. Putem să ne desfășurăm proiectele de educație pe care le-am început deja", Andreea Roseti, reprezentant Animal Life.

Participanții la Semimaraton au avut de ales între nu mai puțin de 21 de cauze, din domenii dintre cele mai diverse, inclusiv turism și mediu.

"Dacă Mocănița ar fi repornită, cu siguranță va atrage turiști în zona Văii Hârtibaciului care, știm, e o zonă cu probleme și cu siguranță pensiunile și magazinele vor avea de câștigat din asta", Radu Tompa, voluntar Prietenii Mocăniței.

"Anul trecut ne-am propus să plantăm 10.000 de puieți de stejar iar anul acesta participăm din nou la Semimaratonul Sibiu, pentru a strânge bani pentru întreținerea acestor copăcei, în primul lor an de viață", Andrei Şoroagă, voluntar "Cu Verdele-n Sus".

Până acum, la Semimaraton s-au strâns fonduri de peste 277.000 de lei, iar donațiile pentru proiecte continuă și după încheierea competiției, adică până în 1 iulie.

Reporter: Adela Mohanu
Imagine: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri