Pilotul planorului dispărut, găsit în aparatul de zbor, în Masivul Postăvaru

Data publicării:
planor gasit

Foto: ISU Brașov

UPDATE. Echipele de intervenție au ajuns la locul accidentului și au confirmat faptul că aeronava este planorul dispărut pe 6 august deasupra Masivului Postăvaru. Trupul neînsuflețit al pilotului Mircea Crăciun se afla în interiorul planorului prăbușit.

Niște turiști au făcut un apel la serviciul de urgență 112 astăzi în jurul orei 11:45 și au anunțat că au găsit bucăți dint-un aparat de zbor în zona Muchia Cheii, la aproximativ 2 ore de mers pe jos de Masivul Postăvaru. Apelul a fost redirecționat către ISU Brașov, Salvamont și Jandarmeria Montană. Echipe mixte au plecat spre locul indicat pentru a confirma dacă este vorba de planorul dispărut în luna august deasupra Masivului Postăvaru. Zona este una greu accesibilă. 

Pilotul Mircea Crăciun a dispărut, la bordul planourului său, pe data de 6 august, în timp ce efectua un zbor de agrement. Mai bine de o săptămână a fost căutat de jandarmi, salvamontiști, pompieri, militari și voluntari pe mai multe trasee montane din județele Braşov, Prahova, Argeş, Buzău, Dâmboviţa, Sibiu, Bacău, Covasna şi Harghita

La căutări au participat peste 1.350 de oameni, care au avut la dispoziţie peste 180 de mijloace de căutare terestre - autospeciale de teren, ATV-uri şi şenilate, dar şi mijloace aeriene asigurate de elicoptere ale MAI şi MApN, avioane aparţinând Aeroclubului României şi drone performante puse la dispoziţie de către voluntari din sectorul privat.

Au fost parcurse peste 300 de trasee şi zone montane, iar aria de căutare aeriană a cuprins aproximativ 46.100 de kilometri pătraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri