Poliţia Braşov modernizată cu bani europeni 

Data publicării:
POLITIE MODERNIZATA

Echipamentul care va costa 85.000 de euro va ajunge în curând la Braşov la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi va fi folosit de Serviciul Criminalistic şi cel de Investigare a fraudelor. Aparatul este cumpărat cu bani de la Uniunea Europeană printr-un progam destinat dotării poliţiştilor care luptă pentru combaterea fraudelor.

"Toate echipamentele vor fi folosite în investigarea şi probarea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă cu tutun, alcool, produse agricole", a spus Raluca Buzea - inspector principal Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov. 

Alţi 28.000 de euro vor fi folosiţi, printre altele, pentru aducerea la Braşov a unui câine special antrenat pentru depistarea mărfurilor de contrabandă.

"Acest câine se află momentan la Centrul Chinologic de la Sibiu pentru antrenament pe o perioadă de 4 luni după care va fi preluat de noi. Şi pentru a avea un adăpost adecvat din aceşti bani vom moderniza adăposturile pe care le avem în prezent la sediul instituţiei pentru ceilalţi 22 de câini din dotare", susţine comisarul şef Liviu Naghi - purtător de cuvânt Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov. 

La centrul chinologic din Sibiu sunt antrenaţi câini pentru cautare de substante, cautare de persoane, salvare in caz de calamitate sau salvare de sub daramaturi. Cel care va ajunge la Braşov are şase luni şi este pregătit la Sibiu de la vârsta de trei luni. Deocamdată, dresajul său constă mai mult într-o joacă, iar abia după vârsta de 1 an va fi evaluat şI îndreptat spre o anumită disciplină.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Braşov vor construi şi un spaţiu special pentru agrement. De la începutul anului şi până acum poliţiştii braşoveni au instrumentat 10 dosare pentru contrabandă de alcool şI tutun, iar prejudiciul se ridică la 4 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri