Prea puţine adăposturi civile în Braşov

Data publicării:
ADAPOST CIVIL

La capitolul protecţie civilă, Braşovul stă destul de prost. În evidenţele Primăriei sunt doar 145 de adăposturi care să folosească locuitorilor în caz de calamităţi.

Majoritatea adăposturilor sunt la subsolurile unor blocuri de locuinţe şi au fost transformate de locatari în beciuri.

Oamenii nu văd nici suficient de sigure subsolurile în care, deocamdată, nu stau decât borcane cu murături şi obiecte care le prisosesc.

"Cărămida, când pui ceva în perete, se sfărâmă toată. E bătrână, ce ştiu eu...60 de ani, cât au blocurile astea, au o groază de ani", spune un locatar.

Primăria Braşov, de cealaltă parte, spune că pe lângă buncărele care apar în evidenţele instituţiei, mai sunt şi altele, la subsolurile clădirilor construite mai recent şi, mai mult, că sunt cât se poate de sigure.

"Toate respectă normativele în vigoare, privind adăposturile de protecţie civilă, respectiv: amplasamentul, dimensiunile pereţilor, modalitatea de construire a acestora, ele putem spune că sunt pregătite pentru a fi utilizate", spune Sorin Toarcea - purtător de cuvânt Primăria Braşov.

În municipiul Braşov trăiesc în jur de 253.000 de oameni, dintre care puţin peste 13.000 ar avea adăpost în caz de calamităţi sau războaie. Legea obligă constructorii să prevadă toate clădirile noi cu astfel de spaţii de apărare.

Reporter: Sorina Secelean / Imagine: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri