Primari şi nu numai

Data publicării:
PRIMARI SOFERI

Simon Andras nu este şoferul microbuzului pentru copii. Deşi conduce această maşină şi povesteşte cum i-a adus pe copii dintr-un sat învecinat, el este chiar primarul comunei Băţani, din judeţul Covasna. Pentru că a primit un microbuz nou nouţ şi nu are cine să-l conducă, uneori, în situaţii de criză se urcă el la volan, mai ales că are permis categoria D, aşa cum prevede legea. Însă nu poate face asta în fiecare zi.

" Elevii claselor I-IV, chiar şi grupa 0, pregătitoare, trebuie să aştepte de la ora 12:00 până când termină şi elevii de la clasele  V-VIII care termină de multe ori la ora 15:00 ", spune Simon Andras - primar comuna Băţani. 

Primarul spune că nevoie ar fi şi de al doilea microbuz pentru că şoferul trebuie să preia copii din cinci comune care sunt în direcţii total opuse. Dar deocamdată microbuzul va rămâne parcat în curtea primăriei, cu rezervorul plin.

Aceeaşi situaţie este şi la primăria Hăghig, tot din judeţul Covasna. Aici, şoferul are arondate doar două localităţi, dar numărul copiilor este foarte mare.

" Nuuu, nu încap. N-are cum, că dacă îi iau pe toţi sunt vreo 30 şi nu merge, n-am voie. Şi atunci fac două curse că e mai bine ", povesteşte Mihai Pătru - şoferul microbuzului. 

" Mai bine, oricum, că înainte mergea pe jos, la şcoală ", spune un părinte. 

Şi primarul din Hăghig recunoaşte că cel de-al doilea microbuz primit acum de la Guvern ar fi extrem de util comunei, dar situaţia este trasă parcă la indigo în toate comunele: nu există posibilitate să angajeze încă un şofer din cauză că posturile sunt blocate.

" De multe ori face domnul vice, dar nu poate la nesfârşit. Partea asta de afară o mai face şi domnul vice, o mai face şi şoferul de pe microbuz dar nu-l pot forţa să facă şi în cursul săptămânii şi în weekend ", afirmă Alexandru Cucu - primarul comunei Hăghig, PSD. 

În total, în judeţul Braşov şi Covasna, luna trecută au fost repartizate de la Guvern 18 microbuze. Douăsprezece dintre ele nu au încă şofer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri