Primăvară pe schiuri

Data publicării:
PRIMAVARA SCHI-1

Deşi prima lună de primă vară e aproape gata în aceste weekend au fost 9 grade celsius în Poiana Braşov, iar pârtiile au fost pline.  

Aglomeraţia nu i-a deranjat însă pe turişti. Ba chiar mai mult, au venit dis de dimineaţă să profite de vremea bună.

"(n.r. Am venit) devreme, de la ora 9:00, dar era deja full in parcare aici sus", spune un turist.

"Pentru un sfârşit de martie este extraordinar", spune alt turist.

Alţii au stat pe margine şi au ales să se bronzeze: "Soţul meu este la schi si noi ne relaxăm aici la soare, ca nişte gâze mici", spune o turistă.

De departe, cei mai încântaţi de vremea bună şi de zăpadă sunt hotelierii care, weekendul acesta, s-au lăudat cu încasări mai mari. Asta chiar dacă tarifele la cazare au mai scăzut.

Tarifele au scăzut şi pe Valea Prahovei. În Sinaia, de exemplu primăria a iniţiat programul "O săptămână la schi", în care, timp de o săptămână, turiştii plătesc cazare şi schi-pass la jumătate de preţ.

"O săptămână la pensiunea mea de exemplu, o cameră dublă costă 700 de ron două persoane. În cadrul acestui program turistul va plăti doar 350 de ron, iar la abonamentul de schi-pass, care în mod normal ar fi 800 de ron de persoană, opt zile, în acest program turistul va plăti doar 400 de ron, abonamentul pe opt zile", a precizat Petcu Sorin - proprietar pensiune.

Şi pe pârtiile de pe Valea Prahovei stratul de zăpadă depăşeşte jumătate de metru şi se schiază în condiţii foarte bune.

reporter: Delia Puşcă
operatori: Dan Dascălu, Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri