Prinţul Charles a măsurat un arbore secular

Data publicării:
PRINT ARBORE

Prințul Charles a ajuns în Micloșoara marţi, în jurul orei 14:00. A mers direct acasă la bunul său prieten, contele Tibor Kalnoky. Aici s-a întâlnit cu 12 reprezentanți ai unor asociații și ONG-uri de protecție a mediului.

"Am discutat punctual despre problemele legate de păduri în România și și-a exprimat interesul să ne ajute în a lansa o dezbatere publică mai largă cu toate instituțiile și actorii relevanți din domeniu", a declarat Ionuț Apostol - director de campanii, Greenpeace.

"În atenția Prințului Charles ajung majoritatea inițiativelor societății civile pe tema pădurilor", a spus Liana Buzea - fondator "plantăm fapte bune în România". 

Apoi, moștenitorul coroanei Britanice a mers cu căruța, pe o pășune de la marginea satului, acolo unde a măsurat un stejar vechi de aproximativ 250 de ani.

Stejarul a fost primul inclus pe lista "arborilor remarcabili", un proiect al unei asociații din Miercurea Ciuc, prin care se dorește protejarea și salvarea copacilor seculari. Proiectul este finanțat din sponsorizări venite chiar din Marea Britanie.

"Dorim să creem o rețea. O să încercăm să înregistrăm cât mai mulți copaci ca să fie adevărat despre România", a spus Biro Robert - manager de proiect, Asociația Poganyhavas.

Prinţul Charles va mai rămâne în țară până spre sfârșitul săptămânii.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Răzvan Rădache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri