Prinţul Charles şi-a lansat propria fundaţie în ţara noastră

Data publicării:
FUNDATIE CHARLES-1

Jovial şi extrem de preocupat de modificările necesare pentru ca locuinţa sa din Viscri să devină sediul unei fundaţii, Prinţul Charles a ţinut să-i cunoască personal şi să discute cu toţi cei implicaţi în proiect. Principalul scop al organizaţiei este să protejeze şi să dezvolte această zonă idilică din Braşov, unde Alteţa Sa Regală revine ori de câte ori are ocazia.

"Prinţul Charles: Sunt foarte bucuros pentru că după toţi aceşti ani m-am gândit că ar fi bine să am propria mea fundaţie aici. Aşadar, o vom lansa astăzi, aici în Viscri şi sper să putem folosi această locaţie pentru educarea şi dezvoltarea celor de aici şi astfel să ajutăm la crearea de locuri de muncă.
Sanda Nicola: Este pentru prima oară când finanţaţi o fundaţie în afară Marii Britanii, în afara Commonwealth-ului. De ce aici, de ce ne iubiţi atât de mult?
Prinţul Charles: Pentru că iubesc România! Şi cred că aţi uitat că am o stră-străbunică din Transilvania, deci am toate motivele să fac asta aici."

Prinţul Charles este fondatorul a 14 fundaţii. Reprezentanţii organizaţiei din România spun că ţara noastră are un loc special în sufletul lui.

"El s-a îndrăgostit de această țară, de arhitectura tradițională, de peisajele unice din Transilvania, care sunt neatinse în marea lor parte, de tradițiile de aici. Asta explică și faptul că el vine în România în vacanță privată aproape în fiecare an. Aici vom avea un centru de pregătire, în care vom invita membrii comunității din întreaga Românie, nu doar din Viscri sau din Transilvania, să vină la cursuri de restaurare, management, de igienă, o seamă de programe pe care noi vrem le oferim comunității locale", a declarat Aura Woodward, director executiv al Fundaţiei Prinţului de Wales.

Planurile moştenitorului Coroanei Regale pentru România nu se opresc aici. A sugerat însă, discret, că nu le poate pune în practică de unul singur.

"Sanda Nicola: Oamenii care trăiesc în alte zone din România devin invidioşi pe ce se întâmplă în Transilvania. Vor să ştie dacă interesul dumneavoastră în acest proiect se va extinde în toată ţara... Este mult de muncă în alte zone.
Prinţul Charles: Ştiu, ştiu. Daţi-ne timp şi să sperăm că vom putea face acest lucru. Dar trebuia să fie un loc, o bază de unde să începem. Şi poate vor fi şi oameni amabili, care vor şi ei să ajute.
Sanda Nicola: Deci ăsta e doar primul pas? 

Prinţul Charles: Da, e doar primul pas. Mi-a luat cam 18 ani, dar altfel, am lucrat prin intermediul altor organizaţii. Doar că acum am avut şansa să fac un pic mai mult aici"

Dacă localnicii din Viscri sunt obişnuiţi cu vizitele prinţului Charles, câţiva turişti veniţi din Israel au fost încântaţi să afle că au gusturi comune cu fiul reginei Elisabeta a doua a Marii Britanii.

"Aştept şi sunt foarte entuziasmată, Nu vezi un prinţ în fiecare zi. Este foarte interesant. Cred că îi place liniştea de aici, pentru că este o nebunie acolo în Anglia", a spus o turistă din Israel.

"Deja suntem obişnuţi cu el şi e ca un consătean de-al nostru. Sunt vecină cu el şi l-am văzut de fiecare dată. Cel mai mult îi place să se plimbe. A mers pe jos până la Meşindorf", a spus Claudia Bălică, localnică în Viscri.

Prinţul Charles mai deţine în ţara noastră un conac în Valea Zălanului, în judeţul Covasna.

Reporteri: Sanda Nicola, Sorina Secelean
Operatori: George Oltean, Zoli Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri