Privind spre viitor 

Data publicării:
SPORT HOCHEI COPII

Chiar dacă la final nu a existat o ierarhie sau un clasament, micii sportivii, sub privirile antrenorilor şi a părinţilor au arătat ce au învăţat în primii ani în sportul cu pucul şi crosa. La Braşov, destinele celor mai mici hocheişti trec prin mâna lui Tibor Basilidez, fostul jucător al Coronei luând parte din acest sezon la proiectul prin care hocheiul de sub Tâmpa începe să se dezvolte.

" La Braşov am început să ridicăm hocheiul, la vârsta asta U8 - 810 suntem puţin în urmă, dar acum începem să recuperăm deja", a spus Tibor Basillidez - antrenor Corona Braşov.

Entuziasmul caracterizează în acest moment hocheiul braşovean, susţinut de performanţele reuşite în acest sezon de elevii lui Rauhanen şi Lindqvist, dublate de unele meciuri foarte bune ale copiilor de la echipele de sub 18 sau 16 ani. Însă, privind din interior, coordonatorul centrului de copii şi juniori al clubului ştie că mai este mult de muncă în tabăra galben-albaştrilor.

" Este lipsă de oameni, de antrenori, asta e cea mai mare problemă probabil. Din punct de vedere financiar, să găsim oamenii potriviţi. Trebuie să oferi cazare, pentru că la Braşov nu sunt antrenori de hochei, sper ca din următorul sezon sau din vară să rezolvăm şi acestă problemă", susţine Evegheni Pisarenko - coordonator centru de copii Corona Braşov.

De menţionat şi cei trei hocheişti ai celor de la Corona, care  participă de astăzi la Campinatul Mondial U18 Divizia II-a Grupa A, care se dispută în Marea Britanie. Este vorba de fundaşii Matyas Zsolt şi Florin Alexandru Creangă precum şi atacantul Gabriel Alexandru Barbu. Revenind la echipa mare a clubului braşovean să menţionăm că în acestă seară va juca primul meci din semifinala campionatului naţional în deplasare cu Proghym Gheorgheni. Semifinala se joacă după sistemul cel mai bun cinci meciuri, iar primul meci ce se va juca la Braşov, este meciul 3, de joi, 27 martie, de la ora 19.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri