Puiul de urs, care s-a plimbat pe stradă în Sibiu, a ajuns la Zărneşti

Data publicării:
PUI URS-1

Mai puțin de o jumătate de oră a durat transferul puiului de urs de la Grădina Zoologică din Sibiu în microbuzul care avea să îl transporte la sanctuarul de urşi din Zărnești. Îngrijitorii de la Zoo au prins drag de animal şi au încercat să-l liniștească, în timpul operațiunii.

Ca să îl ademenească în cuşcă, îngrijitorii i-au pregătit o masă bogată: cinci kilograme de mere, nectarine și struguri, dar și pâine proaspătă.

Reprezentanții asociației din Zărnești, care are în grijă acum 80 de urși, sunt convinși că puiul a fost ţinut în captivitate înainte să ajungă pe străzi.

"Se pare că este un urs care nu prea a avut de-a face cu sălbăticia. Cel puțin asta reiese din comportamentul lui și din felul în care arată. Este un urs foarte bine îngrijit și există mari suspiciuni ca el să fie, de fapt, un pui de urs braconat în urmă cu un an. Asta înseamnă că mama lui a fost împușcată în timpul sezonului de vânătoare, iar ursul a fost ținut în ilegalitate, captiv, cel mai probabil într-o gospodărie", a spus Liviu Cioineag, director Asociația Milioane de Prieteni. 

Drumul de la Sibiu până la sanctuar a fost liniştit aşa că puiul a ajuns cu bine în Braşov. Ursuleţul va sta aproape o jumătate de an în ţarcul său.

"Va fi supus unor examene de rutină, examene prin care se stabileşte dacă suferă de boli transmisibile, este vaccinat, microcipat, i se verifică dinţii. Dacă totul este în regulă este eliberat în training area" spune  Liviu Cioineag - director Asociația Milioane de Prieteni. 

După prima jumătate de an la Zărneşti, puiul de urs va petrece alte şase luni într-un alt ţarc, pe care îl va împărţi cu un urs de doi ani. Abia când va fi mai mare va sta în ţarcul mare, alături de 18 urşi maturi.

Reporteri: Adela Mohanu, Sorina Secelean / Operatori: Lucian Sandu, George Oltean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri