Reabilitarea spitalului, blocată de DNA

Data publicării:
LICITATIE 090115

Nu toţi pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean Braşov au parte de aceleaşi condiţii în saloane. În aripa cea nouă, reabilitată şi dată în folosinţă în 2008, sunt saloane mai mici, cu grup sanitar propriu şi televizor, în timp ce, la doi paşi, în aripa veche, sunt câte opt pacienţi internaţi într-un salon, care împart grupul sanitar situat la capătul coridorului.

" E foarte rece la baie şi e cam mizerie. Greu, foarte greu. Greu, trebuie să fie curat, trebuie să fie igienic ", spune un pacient.

" Lasă de dorit. Începând de la toalete, până la hrană, condiţii ", adaugă un alt pacient. 

Conducerea spitalului încearcă să menţină actul medical la standardele cerute de lege, dar locul în care medicii şi asistentele îi îngrijesc pe bolnavi este vechi şi impropriu.

" Spitalul e făcut, pentru aripa mare,  în '73, iar de-a lungul timpului a suferit câteva retuşuri minore, în care nu s-au influenţat în mod decisiv, nu s-a parcurs o reparaţie capitală ", afirmă Adrian Albotă - manager Spitalul Judeţean Braşov. 

Reabilitarea Corpului B al Spitalului Judeţean de Urgenţă este aşteaptată de foarte mulţi ani. Pentru aceste lucrări CJ încearcă să facă un împrumut de 1,5 milioane de euro şi are banii proveniţi din vânzarea Spitalului de Dermatologie. Licitaţia a fost lansată în martie anul trecut şi blocată în octombrie 2014 de procurorii DNA după ce aceştia au aflat că se făceau presiuni din partea şefului CJ Braşov, Aristotel Căncescu pentru desemnarea companiei Ramb Sistem SRL pentru câştigarea lictaţiei.

" Am solicitat să obţinem înapoi o parte din documentaţiile de acolo şi înţeleg că deja ni le transmit.  Va trebui să vedem în ce măsură reactualizăm studiul de fezabilitate pentru că în urma licitaţiilor înţeleg că au fost numeroase solicitări de clarificări ", este de părere Mihai Veştea - vicepreşedinte CJ Braşov. 

Iniţial, lucrarea era estimată la suma de 21 de milioane de lei, dar în urma revizuirii licitaţiei preţul ar putea creşte.


Reporter: Teodora Nicolae/ Operator: Alexandru Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri