Regele Juan Carlos I a vânat în pădurile din Covasna

Data publicării:
REGELE SPANIEI COVASNA

Arpad Sharkany poate spune că are amintiri împreună cu fostul suveran al Spaniei, atunci când acesta a fostîntr-o vitiză particulară în România. Atunci, Alteţa Sa a renunţat la protocolul casei regale pentru a îmbrăca hainele de vânătoare. Juan Carlos I a venit în ţara noastră pentru 3 zile, la invitaţia unui grup de prieteni americani. Partidele de vânătoare au fost organizate de o firma privată, în pădurile din Baraolt, Tălişoara şi Filia, din judeţul Covasna.

„A venit ca şi vânător, fără pretenţii deosebite pentru protocol sau a fi primit. Noi l-am găzduit împreună cu ceilalţi membrii ai grupului într-o cabană de vânătoare de la noi, unde s-a simţit foarte bine, s-a adaptat la program", spune Arpad Sarcany - directorul societăţii de vânătoare

În cele trei zile, atât regele cât şi ceilalţi vânători au doborât peste 10 animale sălbatice, printre care urşi, mistreţi şi cerbi.

Regele Juan Carlos, care este un împătimit al vânătorii, a fost numit şi preşedintele de onoare al Organizaţiei Naţionale pentru Vânătoare din România.

Am ales zona aceea în primul rând pentru că este o zonă foarte bună de cazare acolo, este casa de vănătoare Cormoş, care a fost a lui Ceauşescu pe vremuri şi noi acum îl folosim pentru cazările cu vânători şi pentur faptul că în zona aceea este vânat foarte mult şi este o tradiţie de organizare a vânătorii foarte veche", spune Arpad Sarcany, directorul societăţii de vânătoare.

Trofeele de vânătoare ale regelui Spaniei au ajuns în posesia Alteţei Sale, în urma unui procedeu amplu prin care trofeele pot fi transportate în ţara de origine a vânătorilor. În timpul vizitei în România, regele Spaniei a avut timp şi să admire peisajele din Covasna şi să guste din bucatele tradiţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri