Repartizare cu bucluc

Data publicării:
REPARTIZARE

Sorina Carpen a obţinut la examenul de titularizare nota 9,32. Suficient cât să ocupe unul dintre cele trei locuri titularizabile în judeţul Braşov, la limba şi literatura română. Membrii comisiei, prezenţi la repartizări însă, i-au spus că nu poate primi postul, pentru că nu a susţinut examenul de definitivat. Cel puţin aşa este prevăzut într-un articol din metodologie. Problema ei a stârnit reacţiile celorlalţi candidaţi prezenţi la şedinţa publică.

"Poţi să iei post titularizabil cu condiţia să dai definitivatul de trei ori şi să îl iei.  Era vorba de o conjuncţie coordonatoare "şi" care lega acest articol şi era în dubiu, fie aveai posibilitate, fie nu. Nici ei nu ştiau. Erau în dubiu", a spus Sorina Carpen. 

În situaţia Sorinei sunt aproape toţi candidaţii, mai ales din cauza numărului mic de locuri titularizabile.

"Normal că nu ai cum să dai definitivatul înaintea titularizării. Un om care are 9,30 intră suplinitor şi altul cu 7 îi ia postul, că are definitivatul luat", a spus un alt candidat.

Ceva mai norocoasă, Liliana a obţinut catedra de limba engleză la Liceul Honterus, pentru care a concurat şi asta în condiţiile în care, la această specializare, doar şase locuri au fost titularizabile. A ajutat-o un certificat de limba germană.

"Am luat 8,89, mi-aş fi dorit să iau mai mult dar e o notă bună, totuşi.  Mă bucur că am reuşit să îl ocup eu şi nu mai e nevoie de examen în anii următori", a spus şi Liliana Stanciu - profesor de limba engleză.

În învăţământul braşovean au au fost scoase la concurs Doar 146 de posturi titularizabile

736 de candidaţi s-au înscris anul acesta la titularizare în Braşov. Doar 602 s-au prezentat la examen, iar dintre aceştia 62% au avut note peste şapte şi pot ocupa posturi titularizbile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri